Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
     Kursna lista
Referentni devizni kurs eura na dan:
21.06.2018.
Vrijednost jednog eura izražena
u drugoj valuti
   Napomena:
   Kursevi iz ove liste primjenjuju se
   od 00:00 sati 22.06.2018. godine.
    Download
    Arhiva kursne liste
    Kursna lista - kalendar
Get Adobe Flash player

Saopštenja 2009 - Maj

07.05.2009. godine - Saradnja u oblasti supervizije


CENTRALNA BANKA CRNE GORE
Podgorica, 07.05.2009. godine

Saradnja u oblasti supervizije

Na sastanku koji je održan danas u Beogradu, u Narodnoj banci Srbije, Jochen Sanio predsjednik njemačke Agencije za nadzor banaka i finansijskih tržišta – BAFIN,  Radovan Jelašić guverner NBS, Kemal Kozarić guverner Centralne banke BiH, guverner Centralne banke Crne Gore Ljubiša Krgović,  Zlatko Barš  direktor Agencije za bankarstvo Federacije BiH i Slavica Injac direktor Agencije za bankarstvo Republike Srpske, razgovarali su o aktivnostima u oblasti supervizije. Cilj sastanka bio je unaprjeđenje saradnje ovih institucija, kako bi se garantovala stabilnost finansijskog sektora.
   
Na sastanku su razmijenjena iskustva i o aktivnostima koje centralne banke preduzimaju radi ublažavanja efekata svjetske finansijske krize, jačanja povjerenja u bankarski sektor i očuvanja finansijske i makroekonomske stabilnosti. Guverneri centralnih banaka Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, predstavili su aktivnosti koje su na tom planu do sada banke sprovele, kao i posebne mjere podrške finansijskoj stabilnosti, zasnovane na dogovoru postignutom u okviru “Bečke inicijative”.
  
Na današnjem sastanku,  guverneri Narodne banke Srbije i Centralne banke Crne Gore Radovan Jelašić i Ljubiša Krgović, potpisali su i Protokol o poslovnoj saradnji u oblasti stručnog usavršavanja zaposlenih. Naime, polazeći od zajedničkih interesa, potrebe za  razmjenom iskustava i edukativnim radom, centralne banke će organizovati međusobne studijske posjete zaposlenih, stručne skupove, prezentacije naučnih radova i dobre prakse i druge zajedničke stručne projekte, u cilju sticanja i prenošenja znanja, ideja i pozitivnih međunarodnih iskustava.  CBCG i NBS zajednički će definisati potrebe za stručnim usavršavanjem zaposlenih, program saradnje i plan aktivnosti, a tromjesečno će razmjenjivati i izveštaje o aktivnostima i profesionalnom razvoju zaposlenih, koji su učestvovali u stručnom usavršavanju i o njihovom doprinosu unaprjeđenju poslovnih procesa.

 

Copyright 2007 © Centralna banka Crne Gore