CBCG nagradila najbolje biznis ideje učenika SEŠ „Mirko Vešović“


22/04/2024

Tradicionalno školsko takmičenje učenika za najbolju biznis ideju podgoričke Srednje ekonomske škole „Mirko Vešović“ održano je danas pod generalnim pokroviteljstvom  Centralne banke Crne Gore.


Odlukom žirija, u čijem je sastavu bila i predstavnica Centralne banke Crne Gore, prvu nagradu u iznosu od 500 EUR osvojili su učenici IV razreda Luka Adžić, Nemanja Peković, Dejan Đukić i Ilija Maliković, pod mentorstvom profesorica Violete Đukanović i Božane Vujadinović, za biznis ideju TrashGo

Riječ je o ideji za efikasno upravljanje otpadom, putem aplikacije koja bi obezbjeđivala mapiranje lokacija za odlaganje smeća, odnosno putem pružanja usluge odnošenja smeća i drugog otpada privatnim i pravnim licima direktno sa njihovih lokacija, bilo na poziv ili na osnovu pretplate. 


Drugu nagradu u iznosu od 400 EUR osvojila je ekipa drugog razreda u sastavu Lara Vukotić, Mija Palibrk i Sara Ramović, uz mentorstvo profesorice Adrijane Mugoše sa biznis idejom Ski map aplikacije, dok su treću nagradu od 300 EUR osvojile učenice drugog razreda Anđela Raičević, Arijana Emini i Natalija Bošković uz mentorstvo Adrijane Mugoše za biznis ideju zaštitne narukvice – Safe bracelet.


Centralna banka Crne Gore je obezbijedila ukupni nagradni fond, a u cilju jačanja finansijske edukacije. CBCG kontinuirano djeluje na podizanju finansijske pismenosti posebno među djecom i mladima, i stimuliše ih u sticanju znanja, stavova i vještina u oblasti preduzetništva, kao važnog segmenta ekonomskog razvoja.