NAJAVA: Druga CBCG Fintek Konferencija sjutra u Podgorici


06/10/2022

Druga međunarodna CBCG Fintek Konferencija na temu „Uloga finteka u demokratizaciji finansijskog okruženja“ biće održana sjutra, 7. oktobra u Podgorici u organizaciji Centralne banke Crne Gore, u saradnji sa ICT Cortexom i Udruženjem banaka Crne Gore. 


Konferenciju će u petak, 7. oktobra od 8:30 časova u hotelu Hilton, uvodnim izlaganjima otvoriti guverner CBCG dr Radoje Žugić, ministar finansija Aleksandar Damjanović i šef Kancelarije EBRD u Crnoj Gori Remon Zakaria.


Ove godine, CBCG Fintek konferencija biće prilika da o najnovijim dostignućima u oblasti finteka kao i izazovima u ovoj oblasti razgovaraju eksperti iz centralnih banaka Holandije, Belgije, Gruzije, međunarodnih fintek kompanija iz Velike Britanije, Izraela, Evropske banke za obnovu i razvoj, kompanije Mastercard, kao i crnogorskog bankarskog i ICT sektora.


Tokom konferencije će biti otvoren i finalni dio drugog CBCG Fintek Hakatona, predstavljanjem pet rješenja koja su nakon predselekcije prošla u finale. Imena pobjednika hakatona, koji se ove godine održava na temu „Upoznaj svog klijenta – jednostavno i sigurno“ biće objavljena u nedjelju, 9. oktobra 2022.


Pozivamo Vas da predstavnike Vaše medijske kuće koji će prisustvovati CBCG Fintek Konferenciji akreditujete na imejl: maja.mrdak@cbcg.me, danas – 6. oktobra do 15 časova.


Napominjemo da je događaj moguće pratiti i preko Facebook stranice i Youtube kanala CBCG, kao i preko zoom platforme na linku.