Okrugli sto “Razvoj tržišta kapitala i finansijskih tržišta Crne Gore”


04/05/2022

Okrugli sto „Razvoj tržišta kapitala i finansijskih tržišta Crne Gore” u organizaciji Centralne banke Crne Gore, Montenegroberze i Komisije za tržište kapitala biće održan u četvrtak, 5. maja u 12:00 sati.


Na okruglom stolu čiji je cilj afirmacija koncepta tržišnog načina prikupljana kapitala putem emisije hartija od vrijednosti i drugih finansijskih instrumenata, govoriće: 


     -   Nikola Fabris, viceguverner CBCG;

     -   Zoran Đikanović, predsjednik Komisije za tržište kapitala; 

     -   Guzhan Gulay, potpredsjednik Istanbulske berze i potpredsjednik UO Montenegroberze;

     -   Milena Vučinić, izvršna direktorica Montenegroberze; 

     -   Saša Popović, profesor Ekonomskog fakulteta UCG.


Na događaju će biti predstavljena i monografija „Finansijska tržišta X.O.“ o kojoj će govoriti autor prof. dr Dejan Erić, dekan Beogradske bankarske akademije, kao i koautori prof. dr Mališa Đukić, profesor na Beogradskoj bankarskoj akademiji i dr Duško Bodroža, istraživač na Institutu ekonomskih nauka u Beogradu.


Događaj će, uz učešće brojnih predstavnika finansijskih institucija u Crnoj Gori, biti održan u prostorijama Centralne banke Crne Gore, u Velikoj sali u zgradi ZOP-a, ul. Novaka Miloševa bb.


Molimo predstavnike medija da se akredituju putem e-maila komunikacije@cbcg.me ili telefona 020 403 130, do četvrtka, 5. maja do 10 časova.